Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zeller - zöldség képes leírás - Zöldség, zöldségek.tlap.hu
részletek »

Zeller - zöldség - Zöldség, zöldségek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zoldseg.tlap.hu » Zeller - zöldség
Keresés
Találatok száma - 4 db
Egészséges és finom a zeller

Egészséges és finom a zeller

A zeller igazán jótékony hatással van szervezetünkre, a vegyes salátában pedig rengeteg a C-vitamin. Fogyasszunk belőlük minél többet! Sági Szilárd: A zellerkrémleves úgy jó, ahogy van! Lassan elveszik a munkámat, talán annyi, hogy lehet turmixolni is egy botmixerrel, ha nincs kedvünk pepecselni (és persze van botmixerünk). A zsemlekockához sokan használnak kockakenyeret", néha én is. Akkor viszont pirítsuk le egyben, és felkockázás előtt dörzsöljük be fokhagymával. A patiszon gyömbéres bundában egyszerű és zseniális! Imádom az ilyen ételeket. Önmagában ez még nem egy vacsora, de lehetnek olyan esték, sőt kellenek olyan esték, amikor nem húst és krumplit eszünk.

Receptek - Rántott zeller hússalátával

Receptek - Rántott zeller hússalátával

A zellert megtisztítjuk és 4, egyenként kb. fél centi vastag szeletet vágunk belőle. A többit gyufaszálnyi csíkokra metéljük, majd a szeletekkel együtt lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Kissé megsózzuk. Nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon kb. 5 perc alatt roppanósra főzzük. Ezután leszűrjük, hűlni hagyjuk. Közben a főtt burgonyát, a főtt tojást, a sonkát, az uborkát és a kicsumázott (esetleg meghámozott) almát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, és a majonézbe keverjük. A jól lecsöpögtetett zellercsíkokat is hozzáadjuk. Ha van idő rá, akkor behűtjük, hogy íze egy kicsit összeérjen. A zellerszeleteket a lisztbe, a fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Forró, bő olajban 2-3 perc alatt megsütjük, majd papírtörlőre fektetve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla. A majonézes hússalátával tálaljuk.

Receptek - Zeller erőleves currys tojáskocsonyával

Receptek - Zeller erőleves currys tojáskocsonyával

A zellert és a sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, majd a hagymával, a fokhagymával, egész borssal, sóval és petrezselyemmel ízesítve hideg vízben feltesszük főni. Nagyon lassan, legalább 1,5 órán keresztül csendesen forraljuk, hogy a zöldségeknek minél jobban kioldódjon az íze. Ezután leszűrjük, és hozzáadjuk a paradicsompürét meg a tojások fehérjét. Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett újra felforraljuk. Forrás után 20 percig lassan, gyöngyöztetve főzzük - derítjük a levest. Levesszük a tűzről, és hagyjuk leülepedni a zavaros sűrűjét. A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel, a curryvel és egy csipet sóval. Kivajazott jénai edénybe öntjük, lefedjük, majd vízgőzbe állítva, közepes lángon körülbelül félóráig gőzöljük a sütőben. Amikor elkészült a kocsonya - kellőképpen megszilárdult -, hideg víz alá tesszük, lehűtjük. A levest leszűrjük, és a kockára vágott kocsonyával, valamint a benne főtt zöldségekkel együtt adjuk az asztalra.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Receptek - Zelleres töltöttpaprika

Receptek - Zelleres töltöttpaprika

A Fe-mini tojáshelyettesítő port a vízzel, robotgép segítségével habosra keverjük. A Fe-mini rizs alakú száraztésztát megfőzzük. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Az összes hozzávalót összedolgozzuk, paprikába töltjük. A paradicsommártást az általunk megszokott módon elkészítjük, belehelyezzük a már megtöltött paprikákat, és lassú tűzön főzzük, amíg a paprika ízt nem ad az ételnek.

Tuti menü