Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Paradicsom - zöldség képes leírás - Zöldség, zöldségek.tlap.hu
részletek »

Paradicsom - zöldség - Zöldség, zöldségek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zoldseg.tlap.hu » Paradicsom - zöldség
Keresés
Találatok száma - 5 db
Paradicsom befőzés

Paradicsom befőzés

Az első lépés a paradicsomszedés: egy egész vájling paradicsomunk termett. Ezt jól meg kell mosni, kivágni belőle a rossz részeket, és átpasszírozni. Mi ezt a képen látható ezer éves passzírozóval tettük, ami olyan tökéletesen megfelel erre a célra, hogy az egy vájlingnyi paradicsomból csupán ezt a tányérnyi héjat és magot dobtuk el. Ez tehát rendkívül gazdaságos. A paradicsomlé főzés nehezén ezennel túl is vagyunk.

Receptek - Paradicsomos cigánypecsenye

Receptek - Paradicsomos cigánypecsenye

A cigánypecsenye egy tradicionális magyar étel. Az eredeti változata lecsóval készül, de a desszert.eu szakácsa paradicsommal megbolondítva mutatja most be ezt a kiváló ételt. 1. Először a páclét készítjük el. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük, befűszerezzük, és olívaolajjal felöntjük, alaposan elkeverjük.

Receptek - Paradicsomos csirkeleves

Receptek - Paradicsomos csirkeleves

A csirkeaprólékot kisebb darabokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és félcentis hasábokra daraboljuk. A bazsalikomot és az oregánót finomra aprítjuk. Egy kevés forró olajon megfuttatjuk a csirkeaprólékot a zöldségekkel együtt. Hozzáadjuk a zöldfűszerek felét, megsózzuk, felengedjük vízzel, és lassú tűzön - mint a húslevest - majdnem készre főzzük. Beletesszük a lehéjazott, kimagozott és apró kockákra vágott paradicsomot, valamint a sűrített paradicsomot.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Sokoldalú likopin

Sokoldalú likopin

A karotinoidok - közülük a legismertebb az elsősorban a sárgarépában nagy mennyiségben megtalálható béta-karotin - egészségmegőrző, betegségmegelőző hatásait régóta jól ... A karotinoidok - közülük a legismertebb az elsősorban a sárgarépában nagy mennyiségben megtalálható béta-karotin - egészségmegőrző, betegségmegelőző hatásait régóta jól ismerjük. A szakirodalomban az utóbbi időben részletesen ismertettek egy olyan karotinoidot, amely igen erőteljes antioxidáns, vagyis szabadgyök-megkötő tulajdonságú. Ez a likopin, ami egyes zöldségek, gyümölcsök piros színéért felel. A legnagyobb mennyiségben a paradicsom tartalmazza. Ha azonban valaki azt gondolja, hogy a likopin megfelelő mennyiségű beviteléhez elegendő, hogy sok paradicsomot egyen, téved. A vizsgálatok egyik meglepő következtetése szerint ugyanis a feldolgozott paradicsomból előállított élelmiszerek jobb forrást jelentenek a szervezet számára. Előnyös, ha valaki paradicsomlét, paradicsomlevest, ketchupot fogyaszt, mert ezekben a likopin felszívódását kedvezően befolyásoló olajok, illetve zsírok vannak. Tegyük hozzá azonnal: a feldolgozott termékek közül persze inkább azokat részesítsük előnyben, amelyekben nincs vagy kevés az adalékanyag. Kutatások szerint a likopin elsősorban a szív működésére és a keringésre fejti ki a hatását.

ZKI vetőmag webáruház - Zöldség vetőmag, kertművelés

ZKI vetőmag webáruház - Zöldség vetőmag, kertművelés

Paprika, paradicsom és kukorica vetőmag kínálat, valamint számos más hagyományos vetőmag különlegesség a ZKI zöldség vetőmag webáruház kínálatában. Több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a vetőmagvak kifejlesztésében, termékeinkben garantáltan nem fog csalódni. Elsősorban hobbi kert, kiskert tulajdonosok számára kínáljuk vetőmag árucikkeinket. Vetés előtt ajánljuk, hogy látogasson el ZKI vetőmag webáruházunk honlapjára, számos, képekkel illusztrált információkkal, termesztéstechnológiai javaslattal és egyéb tanácsokkal várjuk kedves vásárlóinkat, kattintson zöldség vetőmag webáruházunk honlapjára.

Tuti menü