Az első lépés a paradicsomszedés: egy egész vájling paradicsomunk termett. Ezt jól meg kell mosni, kivágni belőle a rossz részeket, és átpasszírozni. Mi ezt a képen látható ezer éves passzírozóval tettük, ami olyan tökéletesen megfelel erre a célra, hogy az egy vájlingnyi paradicsomból csupán ezt a tányérnyi héjat és magot dobtuk el. Ez tehát rendkívül gazdaságos. A paradicsomlé főzés nehezén ezennel túl is vagyunk.
A cigánypecsenye egy tradicionális magyar étel. Az eredeti változata lecsóval készül, de a desszert.eu szakácsa paradicsommal megbolondítva mutatja most be ezt a kiváló ételt. 1. Először a páclét készítjük el. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük, befűszerezzük, és olívaolajjal felöntjük, alaposan elkeverjük.
A csirkeaprólékot kisebb darabokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és félcentis hasábokra daraboljuk. A bazsalikomot és az oregánót finomra aprítjuk. Egy kevés forró olajon megfuttatjuk a csirkeaprólékot a zöldségekkel együtt. Hozzáadjuk a zöldfűszerek felét, megsózzuk, felengedjük vízzel, és lassú tűzön - mint a húslevest - majdnem készre főzzük. Beletesszük a lehéjazott, kimagozott és apró kockákra vágott paradicsomot, valamint a sűrített paradicsomot.
A karotinoidok - közülük a legismertebb az elsősorban a sárgarépában nagy mennyiségben megtalálható béta-karotin - egészségmegőrző, betegségmegelőző hatásait régóta jól ... A karotinoidok - közülük a legismertebb az elsősorban a sárgarépában nagy mennyiségben megtalálható béta-karotin - egészségmegőrző, betegségmegelőző hatásait régóta jól ismerjük. A szakirodalomban az utóbbi időben részletesen ismertettek egy olyan karotinoidot, amely igen erőteljes antioxidáns, vagyis szabadgyök-megkötő tulajdonságú. Ez a likopin, ami egyes zöldségek, gyümölcsök piros színéért felel. A legnagyobb mennyiségben a paradicsom tartalmazza. Ha azonban valaki azt gondolja, hogy a likopin megfelelő mennyiségű beviteléhez elegendő, hogy sok paradicsomot egyen, téved. A vizsgálatok egyik meglepő következtetése szerint ugyanis a feldolgozott paradicsomból előállított élelmiszerek jobb forrást jelentenek a szervezet számára. Előnyös, ha valaki paradicsomlét, paradicsomlevest, ketchupot fogyaszt, mert ezekben a likopin felszívódását kedvezően befolyásoló olajok, illetve zsírok vannak. Tegyük hozzá azonnal: a feldolgozott termékek közül persze inkább azokat részesítsük előnyben, amelyekben nincs vagy kevés az adalékanyag. Kutatások szerint a likopin elsősorban a szív működésére és a keringésre fejti ki a hatását.
Paprika, paradicsom és kukorica vetőmag kínálat, valamint számos más hagyományos vetőmag különlegesség a ZKI zöldség vetőmag webáruház kínálatában. Több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a vetőmagvak kifejlesztésében, termékeinkben garantáltan nem fog csalódni. Elsősorban hobbi kert, kiskert tulajdonosok számára kínáljuk vetőmag árucikkeinket. Vetés előtt ajánljuk, hogy látogasson el ZKI vetőmag webáruházunk honlapjára, számos, képekkel illusztrált információkkal, termesztéstechnológiai javaslattal és egyéb tanácsokkal várjuk kedves vásárlóinkat, kattintson zöldség vetőmag webáruházunk honlapjára.