Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Medvehagyma - zöldség képes leírás - Zöldség, zöldségek.tlap.hu
részletek »

Medvehagyma - zöldség - Zöldség, zöldségek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zoldseg.tlap.hu » Medvehagyma - zöldség
Keresés
Találatok száma - 4 db
Hogyan használjuk gyógyító növényeinket?

Hogyan használjuk gyógyító növényeinket?

Népi elnevezések: erdei fokhagyma, boszorkányhagyma, cigányhagyma, cigányfokhagyma, poszhagyma, kígyóhagyma. Évelő növény, kisujjkörömnyi, buzogány alakú hagymáját fehér buroklevél borítja, levelei 3-4 cm szélesek, oválisak vagy lándzsás alakúak, nyelesek, 20-25 cm hosszúak, felszínük fényes, élénkzöld, erezetük párhuzamos, hátoldaluk sötétebb zöld, fénytelen. A virágszár 25-30 cm hosszú, szintén világos zöld, a tetején lévő 6 szirmú ernyős liliom virágzata áprilistól júniusig virít. Sűrű, nagy, több hektáros erdei telepeket alkot, igen intenzív fokhagyma illattal. A tavasz első ehető gyógynövénye, töve március-áprilisban hajt ki, kb. 30 cm mélyről. Található: a Mecsek, Gyulaj, Zselic, Martonvásári kastélypark stb., humuszban gazdag, üde, nyirkos, enyhén savanyú, forrás menti ligeterdőkben, bükkösökben, tölgyesekben, hegyvidéki gyertyánosokban. Levele a májusi gyöngyvirág és az őszi kikerics leveléhez hasonlít, de intenzív fokhagyma szaga alapján is jól megkülönböztethető.

Recept - Medvehagyma krémleves

Recept - Medvehagyma krémleves

Elkészítése: a burgonyát, hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és a vízbe tesszük. A medvehagyma levelek 1/5 részét felaprítva ugyancsak a vízbe tesszük és főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. Ha a burgony megfőtt, levesszük a levest tűzhelyről és hűlni hagyjuk. Közben megtisztítjuk a fokhagyma gerezdeket, összelapítjuk, felaprítjuk és állni hagyjuk, hogy a levegőn az alliinből allicin legyen, majd a burgonya, hagyma és medvehagyma levelek turmixolása elött a levesbe tesszük a fokhagymát is. Ezután a zöldségeket összeturmixoljuk.

Recept - Medvehagymás receptek még

Recept - Medvehagymás receptek még

A pesto és a fűszervaj után tovább kísérletezünk a medvehagymával, és még mindig isteni finom. A medvehagyma legendás, mindenki próbálja ki! A medvehagyma áldásos hatásairól már szóltunk, és ugyanitt két isteni receptet is ajánlottunk. Mondanunk sem kell, van folytatás, hiszen a medvehagymából rengeteg minden készíthető! Legfinomabb (és leghasznosabb) nyersen elrágcsálni, vagy salátát készíteni belőle. De tovább variálhatunk vele, íme egy további medvehagymacsoko

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Recept - Rakott medvehagyma

Recept - Rakott medvehagyma

A spenóthoz hasonlóan megfőzzük a leveleket, majd lecsurgatjuk. A sárgarépát és a gombát petrezselyemmel megszórva az olajon puhára pároljuk. A fele margarinnal kikenünk egy tepsit, beleszórjuk a zsemlemorzsa felét, majd beletesszük a kinyomkodott medvehagyma felét. (Húsevők darált húst is használhatnak hozzá.) Kevéske borssal megszórjuk, majd a tejföl felét is ráöntjük.

Tuti menü