Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kukorica képes leírás - Zöldség, zöldségek.tlap.hu
részletek »

Kukorica - Zöldség, zöldségek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zoldseg.tlap.hu » Kukorica
Keresés
Találatok száma - 5 db
A kukorica tenyészideje a különböző termesztési feltéte

A kukorica tenyészideje a különböző termesztési feltéte

A kukorica hibridek a sok-sok jellemző tulajdonság mellett egymástól az éréshez szükséges időtartam hosszában is jelentősen különböznek. Az adott termőhelyen alkalmazható tenyészidőt az aktív hőösszeg határozza meg. Az északi országokban aránylag szűk az eltérő tenyészidejű hibridek választéka. Minél délebbre megyünk, a választékunk egyre bővülhet. A Magyarországon a kukorica termőhelyek adottságai alapján a FAO 100-tól FAO 600-ig terjedően vethetünk hibrideket. A tenyészidő használat azonban számos megfontolást rejt magában.

A kukoricatermesztés jelentősége

A kukoricatermesztés jelentősége

A kukorica az egyik legfontosabb takarmánynövény; felhasználása, hasznosíthatósága igen sokoldalú. Keményítőben gazdag szemtermése fontos abraktakarmány, de a teljes kukoricanövény is értékes takarmány, melyet többféleképpen /zölden, silózva, stb./ hasznosítanak. Mindezek mellett ipari felhasználásra, sőt közvetlen emberi fogyasztásra is alkalmas. Sokoldalú hasznosíthatósága következtében igen jól értékesíthető. Közvetlen emberi fogyasztását a kukorica nagy energiatartalma és jó emészthetősége indokolja. Ennek ellenére emberi fogyasztásra nagyobb arányokban csak Indiában, Portugáliában, Braziliában, Guatemalában, Venezuelában és Mexikóban használják. Ezeken az országokon kívül még számos országban fogyasztanak kukoricát kisebb-nagyobb mértékben. Az utóbbi években - választékbővítés céljából - több országban, így nálunk is elôtérbe került a kukorica emberi fogyasztásra való felhasználása. Ilyen pl. a kukoricapehellyel sütött kenyér, a kukoricaliszt és dara, de egyéb élelmiszerféleségek forgalmazása is várható. Említést érdemel még a csemegekukorica /konzervált, gyorsfagyasztott/ és a pattogatott kukorica emberi fogyasztása is.

Recept - Kukoricalepény, Kukorica gánca, Puliszka

Recept - Kukoricalepény, Kukorica gánca, Puliszka

A hozzávalókból sűrű, folyékony masszát keverünk, fél órát állni hagyjuk. Kiolajozott, még jobb, ha kókuszzsírral kikent tepsibe öntjük, majd közepesen forró sütőben 3/4 órát sütjük. Szeletekre vágva tálaljuk.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Recept - Kukoricaleves

Recept - Kukoricaleves

A leveskockát 1 liter vízben felteszem forrni, majd belezúdítom a kukoricát. Megvárom, míg összeszoknak és a kukorica puha lesz, majd hozzákeverem a tejszínt, fűszerezem. Még hagyom őket rottyanni egyet, és kész. Tálaláskor mindenki ízlése szerint szór bele reszelt sajtot.

Recept - Tengeri halfilé kukoricaágyon

Recept - Tengeri halfilé kukoricaágyon

A már nem fagyos halat bekenjük a fűszerkeverékkel és meglocsoljuk szójaszósszal. Kevés olajon kb. 2-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük. A visszamaradó olajban a kukoricát (lehet fagyos) fedő alatt kb. 10 percig pároljuk, közben a fokhagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk és a kukoricához adjuk, megsózzuk. Mikor megpuhult, a lisztet elkeverjük a tejföllel és hozzáöntjük, összeforraljuk. A kukoricás masszát egy nagy tűzálló tál vagy tepsi alján elterítjük, ráfektetjük a halszeleteket és lefedve forró sütőben kb. 8 percig sütjük.

Tuti menü